Information om aktiviteter

Mer information om aktiviteterna:

Här informerar vi lite om aktiviteten, vem man skall anmäla sig till, samt var den lokala föreningen träffas, samt var deltagare som inte reser i den anordnande föreningens regi, skall sammanstråla med övriga.

Eskilstuna Strängnäs: Möten där alla medlemmar i föreningar som är anslutna till NRF är välkomna.

Våren 2016

Bertil Jarl’s seminarier serie fortsätter även i vår: Bertil fortsätter sin seminarieserie om juridiska frågor, samt om rättegångsfrågor. Serien kommer att  vara under fyra onsdagskvällar. 2016-02-10 klockan 18:00, 201603-09 klockan 18:00, 2016-04-13 klockan 18.00 och 2016-05-11 klockan 18:00 i lokal ovanför Eskilstuna Tingsrätt.

Årsmötet med temat ”Från brott till rättegång. Vad händer under tiden från anmälan tills rättegången startar. Vi har polischef Eskilstuna Christer Sjökvist, som berättar vad polisen gör, före detta kriminella som berättar om vad som händer för dem från att de anhålls tills rättegången hålls, samt försvarsadvokat Kristina Hult som berättar hur en försvarsadvokat förbereder sig inför en rättegång, och vise chefsåklagare Henrik Olin som berättar hur en åklagare förbereder sig.  Jag tror att det kan bli en mycket intressant kväll. Årsmötet hålls den 24 februari klockan 18:00 på restaurang Lilltuppen  Hamngatan 19 Eskilstuna. alla medlemmar i föreningar som är anslutna till NRF är välkomna. Förplägnaden kostar 60:-/ person. Anmälan minst 14 dagar innan.

Helsingforskryssning och besök på Helsingfors Tingsrätt anordnas under April. Exakt datum, kostnad och annan information kommer inom ett par veckor. Sammanhållande Lauri Sankari.

Hösten 2016

Minnespsykologi hålls av Sven Å Christianson Professor i psykologi på Stockholms universitet. Föredrag och efterföljande frågor går på 2,5 timmar, mellan 18:00 och 20:30. Platsen är Eskilstuna, men lokalen och datum är ännu inte bestämt. Anledningen till att vi valt minnespsykologi är att genomloppstiden mellan brott och rättegång är ofta mycket lång, vilket påverkar vittnens och andras minnesbilder.

ECPAT vi försöker få någon från ECPAT att komma ock föreläsa under hösten

HD vi arbetar med ett besök på HD under hösten

 

Gotland:

Linköping:

Norrköping:

Nyköping:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *